Schoolvoorstelling

Levende Muziek, muziek en theater voor kinderen.

Volg ons
Schoolvoorstelling

Migratie

Ook de dag van vandaag is dit thema jammer genoeg niet weg te denken en maakt het deel uit van de leefwereld van de kinderen.

Waar kan ik wonen? (Kleuter)

Even, een meisje uit Irak schrijft een brief en vertelt zo over de situatie in haar land. Ze worstelt met vragen als: “Kan ik met mijn familie in ons huis blijven wonen? Of moet ik snel vertrekken en naar een ander land verhuizen? Wat als ik op een nieuwe school terecht kom? Hoe is het om een andere taal te leren? …” Een voorstelling geschreven in de leefwereld van de kleuters i.s.m. 11.11.11.

Allemaal Mensen (Lager)

‘Allemaal Mensen’ is een voorstelling vol muziek, humor, wensen en dromen, zowel hier bij ons als in het Zuiden. Het campagnethema op kindermaat, ideaal om nadien in de klas rond het thema migratie te werken. De voorstelling werd in samenwerking met 11.11.11 geschreven. Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. Ze vluchten niet zomaar. Conflict, ongelijkheid, armoede, klimaatverandering… zijn de oorzaken van gedwongen migratie. Waarom moeten families vluchten? Of waarom verhuizen mensen naar een ander land? Migratie is van alle tijden.

Gespeeld door “Wouter en Wim”

Twee muzikale duizendpoten die zowel de kinderen als juffen in vervoering brengen met hun aanstekelijke muziek. Wim Kets en Wouter Schillebeeckx leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Brussel en delen hun muzikale passie graag met kinderen.

Praktische Info:

We spelen deze voorstellingen tijdens schooljaar 2023-2024 pas vanaf januari 2024!

De voorstellingen gebeuren in een cultureel centrum, de scholen zelf of op een af te spreken locatie. Als vergoeding vragen we 5 euro/ kind met een minimum van 1050 euro + 6% BTW voor maximum twee voorstellingen in de voormiddag van elk ongeveer 50-55 min., inclusief een opname met de teksten van de liedjes van de gebrachte schoolvoorstelling. Wil je in de namiddag er een 3e voorstelling bij komt het op min. 1600 euro. Er wordt tevens een kilometervergoeding (€ 0,50/km) aangerekend voor 1 auto vanuit Mechelen. Indien u voorstellingen wil boeken voor grote groepen kan u best even contact opnemen.