Levende Muziek, muziek en theater voor kinderen.

Volg ons
Image Alt

Migratie

*nieuw*

Waar kan ik wonen? (Kleuter)

Even, een meisje uit Irak schrijft een brief en vertelt zo over de situatie in haar land. Ze worstelt met vragen als: “Kan ik met mijn familie in ons huis blijven wonen? Of moet ik snel vertrekken en naar een ander land verhuizen? Wat als ik op een nieuwe school terecht kom? Hoe is het om een andere taal te leren? …” Een voorstelling geschreven in de leefwereld van de kleuters i.s.m. 11.11.11.

Allemaal Mensen (Lager)

‘Allemaal Mensen’ is een voorstelling vol muziek, humor, wensen en dromen, zowel hier bij ons als in het Zuiden. Het campagnethema op kindermaat, ideaal om nadien in de klas rond het thema migratie te werken. De voorstelling werd in samenwerking met 11.11.11 geschreven. Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. Ze vluchten niet zomaar. Conflict, ongelijkheid, armoede, klimaatverandering… zijn de oorzaken van gedwongen migratie. Waarom moeten families vluchten? Of waarom verhuizen mensen naar een ander land? Migratie is van alle tijden.

Gespeeld door “Wouter en Wim”

Twee muzikale duizendpoten die zowel de kinderen als juffen in vervoering brengen met hun aanstekelijke muziek. Wim Kets en Wouter Schillebeeckx leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Brussel en delen hun muzikale passie graag met kinderen.

Praktische Info:

De voorstellingen gebeuren in de scholen zelf of op een af te spreken locatie, vb. een cultureel centrum. Omdat het om een interactief concert gaat, blijft de groep best beperkt tot 100 à 120 kinderen per schoolvoorstelling. Als vergoeding vragen we 800 euro + 6% BTW voor maximum twee voorstellingen in de voormiddag van elk 45-50 min., inclusief een CD en een boekje met de teksten en de partituren van de liedjes van de gebrachte schoolvoorstelling. Er wordt tevens een kilometervergoeding (€ 0,40/km) aangerekend voor 1 auto vanuit Mechelen. Indien u voorstellingen wil voor grote groepen kan je best even contact opnemen.