Levende Muziek, muziek en theater voor kinderen.

Volg ons
Image Alt

Milieu & Energie

Patou, NATUUR-LIJK! (Kleuter)

Patou, de hond, is zijn mama en papa kwijt. Samen met de kinderen gaat hij op zoek. Tijdens deze zoektocht ontdekt hij de leuke en minder leuke elementen van zijn omgeving. Wedden dat alle kleuters na deze voorstelling milieubewust zijn? Samen met het hondje Patou zingen ze erop los. ‘Lopen door het bos, springen over beekjes.’ of ‘Piere wiere wiets, ga je mee met de fiets?’ kennen ze na deze voorstelling uit het hoofd. Om nog maar te zwijgen van ‘Doe de lichtjes nu maar uit, doe de deurtjes nu maar toe.’ bij elk vertrek nadien uit de klas. Op een speelse manier komen de kinderen in aanraking met het milieu.

Milieu? Bewust! (Lager)

De rit van huis naar school verloopt niet volgens plan bij Wout en Pieter. Opgestaan met een gebroken teen dan een duik in een ijskoud zwembad en vervolgens nog autopanne. Wat een pech onderweg! Dit kan geen toeval zijn. Misschien hadden ze beter gecarpoold of met de fiets gereden? Ook het openbaar vervoer was beter geweest dan deze dolle rit. Wout en Pieter brengen een muzikaal spektakel. Ze halen al hun muziekinstrumenten uit de kast om de kinderen milieubewust te maken: gitaar, contrabas, drum, cahon en wie weet wat nog… Het muziektheater wil de kinderen er bewust van maken dat de natuur in hun omgeving niet meer weg te cijferen is en dit op een muzikale manier.

Gespeeld door “Pieter en Wout”

Dit enthousiaste duo bestaat uit Pieter Hellemans en Wout Michielsen. Hun ritmegevoel en groot entertaingehalte zorgt ervoor dat elk kind mee op de dansvloer staat. Deze mannen zijn echte podiumbeesten!

Praktische Info:

De voorstellingen gebeuren in een cultureel centrum, de scholen zelf of op een af te spreken locatie. Als vergoeding vragen we 4 euro/ kind met een minimum van 800 euro + 6% BTW voor maximum twee voorstellingen in de voormiddag van elk ongeveer 50-55 min., inclusief een opname met de teksten van de liedjes van de gebrachte schoolvoorstelling. Er wordt tevens een kilometervergoeding (€ 0,40/km) aangerekend voor 1 auto vanuit Mechelen. Indien u voorstellingen wil boeken voor grote groepen kan u best even contact opnemen.